Katmondo Onderzoek Customer promise ecotassen

MARKETINGONDERZOEK | Elegante kwaliteitstassen met liefde voor mens en planeet

Opdrachtgever: NIDO, Bogotá

Onderzoek: “Lean data” onderzoek naar klantbehoeften  eco-tassen made by gehandicapte producenten in achterstandswijken

Publiek: Sociaal- en milieubewuste consumenten

Taal: Spaans

Werken met grote bedrijven heeft als voordeel dat er (vaak) budget genoeg is voor omvangrijk onderzoek om social purpose marketingacties vorm te geven. Toch is het helpen van kleine ondernemersinitiatieven ook heel inspirerend. Hun budgetten zijn beperkt, maar als hun ambities maar ver genoeg reiken kan je toch heel wat bereiken.

Katmondo begeleidde de initiatiefnemers van ondernemerscoöperatie NIDO bij onderzoek voor ontwikkeling van de customer promise rondom een nieuw te lanceren lijn eco-handtassen. De tassen worden gemaakt door gehandicapte leerbewerkers in een achterstandswijken in Bogotá. Elegantie en kwaliteit met liefde voor mens en planeet, is de merkboodschap.

Voor de opzet van het begeleidende marktonderzoek maakten we gebruik van de “lean data” methode. Deze wordt steeds vaker ingezet in opkomende markten, waar bedrijven en consumenten geen toegang hebben tot high end communicatietechnologie. Zo konden we op een laagdrempelige manier, met enquêtes via mobiele telefoons, de klantbehoefte onder lokale doelgroepen in kaart brengen.