Katmondo-Purpose-marketing-EmPaz-FeatIm

IMPACT COMMUNICATIE CAMPAGNE | Investeren in vrede met de Kamer van Koophandel Bogotá

Opdrachtgever: Stichting Ideeën voor Vrede (Fundación Ideas para la Paz) en Kamer van Koophandel Bogotá (CCB)

Campagne: EmPaz – Business & Peace

Publiek: Lokale en landelijk opererende bedrijven en  multinationals

Taal: Spaans

“Vredesopbouw? Niet onze core business”. Dat was de reactie van veel bedrijven in Colombia toen het vredesakkoord tussen de regering en de FARC-guerrillastrijders was getekend. Ondanks decennia lang gewapend conflict stond het land al jaren in de top drie van de sterkste Latijns-Amerikaanse economieën. Ook daarom zagen veel bedrijven niet de noodzaak om te investeren in vrede. En de lokale en internationale ondernemingen die dat wél wilden doen, wisten niet hoe.

De Kamer van Koophandel van Bogotá (CCB) had als missie om bedrijvigheid te stimuleren in regio’s waar het conflict hard had toegeslagen. Ze gaf opdracht voor een online tool en een campagne om deze doelstelling te promoten. Samen met een team onderzoekers, dataspecialisten en webdesigners bij Stichting Ideeën voor Vrede ontwikkelde Katmondo de laagdrempelige online applicatie “EmPaz”. Hiermee kunnen bedrijven hun bijdrage aan vredesopbouw meten en nieuwe ideeën kunnen opdoen om hun impact te vergroten.

Met de communicatieafdeling gaven we vorm aan een mediastrategie via sociale platforms en offline media, een brochure en een publicatie in print. Tijdens een evenement in de Kamer van Koophandel lanceerden we de tool onder grote belangstelling van pers en publiek.