Katmondo-Purpose-marketing-Divers-theater-FeatIm

DIVERSITY MARKETING | Kwaliteitstheater voor cultureel diverse publieksgroepen

Opdrachtgever: Theater ZcaLa Den Haag

Campagne: Marketingcommunicatie diversity-podiumaanbod

Publiek: Theatermakers en -bezoekers van niet-westerse herkomst

Theater ZcaLa in het hart van de Haagse Schilderswijk, voorheen Volksbuurtmuseum (VBM), boekte als een van de pioniers in Nederland successen in culturele marketing onder “lastige” doelgroepen. Katmondo werd ingeschakeld om de communicatie rondom het organisatiedoel – innovatie in cultureel divers programmeren en publieksbereik onder Hagenaars van niet-westerse herkomst – te stroomlijnen.

Zcala had grote expertise in het ontwikkelen van nieuwe formats voor nieuw publiek en zette innovatieve benaderingen in om artistiek talent te spotten en bezoekers te werven. Met een goed geoutilleerd podium en een eigen productiehuis, repetitieruimtes en conferentiefaciliteiten, wist het cultureel diverse bezoekers aan zich te binden. ZcaLa vestigde een reputatie als schakel tussen nieuw theatertalent en gevestigde podia in de regio en het land.

Als onderdeel van de marketing- en communicatiestrategie adviseerde ik onder andere over de verbetering van het publieksbereik onder cultureel diverse doelgroepen. Samen met het communicatie- en outreachteam van de organisatie werkte ik aan de professionalisering van de PR- en marketingactiviteiten. Tijdens de omslag van “volksbuurtmuseum” naar Zcala Theater, begeleidde ik de introductie van de nieuwe huisstijl en flankerende communicatiemiddelen en het onderzoek onder de interne doelgroepen om draagvlak voor de omslag te creëren.

Katmondo stelde in opdracht van de instelling ook de publicatie “Een Zcala aan bereik” samen, met adviezen over effectieve diversity marketing voor de culturele sector.