Katmondo_Website-Colombiakids

DONATIE WEBSITE | CoronaKidsColombia: kinderen zamelen geld in voor kinderen

Opdrachtgever: Nederlandse school Bogotá

Website:             www.colombiakids.nl

Publiek:              Nederlandse en Vlaamse gemeenschap in Colombia en familieleden in Nederland en België; Colombiaanse familieleden van Nederlandstalige gezinnen in Colombia

Talen:                  Nederlands en Spaans

Elk jaar organiseren kinderen van de Nederlandse school in Bogotá een actie om geld in te zamelen voor kinderen in Colombia die in kwetsbare situaties leven. In 2020 kon de zomer-sponsorloop niet doorgaan als gevolg van de Coronacrisis-lockdown. Daarom ging de Nederlandse school  dit jaar digitaal, en organiseerde de donatiecampagne “Coronakids Colombia”.

Onder het motto: kinderen helpen kinderen, maakten de leerlingen van het schooltje mooie tekeningen, foto’s en video’s, die ze digitaal aanboden in ruil voor donaties. De bijdragen werden gebruikt voor hulppakketten met voedsel en schoolspullen voor kinderen en hun families in Soacha, een straatarm voorstadje van Bogotá.

Samen met Sabine Boogaard maakte Katmondo hiervoor de website Colombiakids en creëerde de content. Een team van professionals doneerde tijd en expertise voor het maken van beeldmateriaal en de logistieke organisatie rondom het uitdelen van hulppakketten met voedsel en schoolspullen. In de toekomst kan de website – met handige functionaliteiten zoals een projectgalerij en donatiebuttons – aangepast worden voor nieuwe hulpacties van de Nederlandse school in Bogota en lokale partners.

Met hun donatiecampagne hebben de kinderen van de Nederlandse school en hun sponsors uit Nederland, België en Colombia 240 kinderen en hun families geholpen om de Coronacrisis door te komen.