Katmondo Ayara Foundation FeatIm

COMMUNICATIE STRATEGIE | Urban Arts makers in beweging voor een betere wereld

Opdrachtgever: Jongerenorganisatie La Familia Ayara (Ayara Foundation)

Medium: website La Familia Ayara , offline communicatiemedia, Public relations, evenementen

Publiek: jongeren; artiesten; beleidsmakers in de culturele sector; subsidiegevers en internationale donoren

Talen: Spaans en Engels

Ayara Foundation gebruikt kunst- en muziekeducatie en psychosociale ondersteuning om kansarme jongeren in Colombia te empoweren. Gevestigd in Bogota en gefinancierd door nationale en internationale donoren, slaagt de organisatie er als weinig andere in Colombia in om kinderen, adolescenten en jongvolwassenen in de meest afgelegen regio’s te bereiken. Met workshops, muziekoptredens, “urban” kunstfestivals, culturele ondernemersactiviteiten en social media evenementen helpt Ayara Foundation hen om buiten de criminaliteit, het gewapende conflict, drugshandel en prostitutie te blijven.

Ook heeft Ayara een kleine werkplaats voor het design en de productie van haar exclusieve modelijn voor hiphoppers. Hier biedt de organisatie kansarme jongeren en hun gezinnen kansen om een vak te leren en vaardigheden aan te leren die ze nodig hebben op de arbeidsmarkt.

Katmondo Media was onder andere verantwoordelijk voor de vormgeving van het communicatiebeleid in de periode dat Ayara Foundation de transitie maakte van informele vrijwilligersorganisatie naar een professionele NGO met een nationaal en internationaal bereik. Ook verzorgde ik de informatievoorziening, persberichten en redactie van (communicatie) beleidsplannen en rapportages. Ik gaf trainingen en coaching aan het communicatie en designteam en beheerde de relaties met internationale fondsen, lokale subsidiegevers, jeugdinstellingen en samenwerkingspartners.