Gratis tools om te communiceren met impact

Hieronder een kleine greep uit de tools die Katmondo heeft samengesteld om je te helpen de sociale impact van jouw bedrijf nog krachtiger te communiceren.

Voeg deze pagina toe aan je favorieten en kom snel terug voor meer!

Katmondo_Checklist Social Impact Communicatie

Checklist Social Impact Communicatie

Hoe goed lukt het je om de sociale impact van jouw bedrijf op een overtuigende manier bij klanten en toekomstige klanten in de spotlights te zetten? Komt jouw duurzame en sociale marketing eerlijk en geloofwaardig over? Raken kritische consumenten enthousiast van jouw communicatieboodschappen, of kiezen ze toch liever voor een ander sociaal betrokken bedrijf?

Natuurlijk gelden de gouden basisregels van marketing & communicatie ook als je aan maatschappelijk verantwoord ondernemen doet. Maar er is meer. Je moet écht een paar extra aandachtspunten afvinken om met je sociale merkboodschap van potentiële kopers duurzame klanten te maken.

In de Checklist Social Impact Communicatie vind je 32 essentiële tips voor duurzame communicatie die bijdraagt aan een betere wereld.

FairChange_Ethical Storytelling Principles

Checklist Ethische Storytelling Principes

Als impact ondernemer of ‘purpose-driven’ bedrijf, is het vertellen van betekenisvolle verhalen over de mensen die je ondersteunt een krachtige tool voor marketingsucces. De beste verhalen dragen bij aan positieve verandering én verleiden je klanten tot aankoop. Maar dat is niet altijd makkelijk.

Hoe leg je, als fair trade bedrijf, de ervaringen van lokale ambachtslieden, boeren of micro-ondernemingen in verre landen vast op een authentieke manier die hun waardigheid respecteert? Of hoe deel je, als investeerder in sociale impact, de verhalen van communities die geplaagd worden door misdaad en drugshandel, op de vlucht zijn voor oorlog, of leven met ernstige gezondheidsproblemen, zonder dat je vooroordelen en stereotypen versterkt?

Begin met deze 9 Ethische Storytelling Principes voor Positieve Impact!