Het hele verhaal van Katmondo

Katmondo’s passie voor tekst en beeld

Vreselijk verlegen was ik als kind, in de klas en tussen onbekenden. Maar gaf je me een pen en papier, dan was ik helemaal in mijn element. Dat was míjn kanaal om mijn dromen en ambities te verwoorden, vragen te stellen en meningen te geven.

Zo lang ik me kan herinneren heb ik verhalen geschreven. “Pluk en Plop in Avonturenland”, heette mijn eerste boekje. Een jaar of acht was ik toen ik het in elkaar zette. Ik fantaseerde magische teksten en omdat ik als klein meisje een talent had voor tekenen, maakte ik er vaardige illustraties bij.

Mijn kleine hoofdpersonen ontdekten speeltuinen met schommels die tot in de hemel reikten, en op kleurrijke markten in zonnige landen kochten ze zoetigheden waar je geen genoeg van kon krijgen.

Tussenkopje

Mijn verlegenheid heb ik in de loop van mijn leven gelukkig bijna helemaal overwonnen, maar schrijven ben ik tot de dag van vandaag met passie blijven doen. En Pluk en Plop, die hebben als onzichtbare inspiratiebronnen altijd op mijn schouder meegelift. Mijn interesse in nieuwe landen, mensen, talen en culturen is me bijgebleven: vandaar dat ik op allerlei verschillende plekken heb gewoond en gewerkt.
TEKST Jarenlang richtte ik me exclusief op tekstschrijven en communicatie. Daarna ben ik dat werk gaan combineren met ….

Kwetsbare doelgroepen zoals risicojongeren, etnische minderheden, vrouwen in … omgevingen, en de organisaties die hun belangen verdedigen helpen om hun leiderschaps-skills te ontwikkelen, hun sociaaleconomische positie te verbeteren en de organisaties die opkomen voor hun belangen te versterken.

Altijd luister ik met belangstelling naar de verhalen die mensen vertellen en zoek de communicatiekanalen waarmee ik feiten en meningen, ervaringen en emoties kan delen op een manier die ook bij anderen resoneert.